Drs Carla G.J. Breuer

Burgemeester Gemeente Teylingen (Sassenheim, Voorhout, Warmond)

Homepage - In het nieuws - Nevenwerkzaamheden


Een greep uit de berichten in de media (2021)

Teylingen hangt camera op bij Wasbeek vanwege voortdurende overlast

GEPLAATST OP 16 DECEMBER 2021 - Burgemeester Carla Breuer van Teylingen heeft in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie besloten om voor drie maanden een camera te plaatsen op de parkeerplaats bij de Van Alkemadelaan in Sassenheim.
Bron: https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20211215_50112726

Brief burgemeester aan inwoners

GEPLAATST OP 30 NOVEMBER 2021 - Beste inwoners van Teylingen,

Wat hadden we gehoopt dat we dit najaar goed door zouden komen. Zonder al te veel zieken, zonder volle IC’s, zonder berichten over artsen en verpleegkundigen die onder zware druk hun werk doen. We rekenden erop dat we dankzij de vaccinaties weer een béétje terug zouden kunnen naar ons oude leven. Helaas moeten we vaststellen dat het nog niet zover is.

De besmettingen lopen op, de zorg is overbelast. Ziekenhuizen moeten geplande operaties opnieuw gaan uitstellen. Ik probeer me voor te stellen hoe ingrijpend dat is voor patiënten, voor hun familie en vrienden. Maar ook voor artsen: hoe machteloos zul je je voelen als je iemand moet afbellen?

Afgelopen vrijdag hoorden we premier Rutte en minister De Jonge weer nieuwe maatregelen aankondigen. Dat is voor ons allemaal een domper. We waren eraan toe om elkaar weer te ontmoeten, op stap te gaan en leuke dingen te ondernemen. Misschien had u een feestje in het vooruitzicht dat niet door kan gaan. Dat valt vreselijk tegen, dat snap ik goed. Sterker nog: die teleurstelling voel ik persoonlijk ook.

Elk van ons gaat op een eigen manier om met de onzekerheid die deze pandemie met zich meebrengt. Het is goed om daar regelmatig bij stil te staan. Na te denken wat u nodig hebt om hier doorheen te komen en dit ook uit te spreken. Misschien voelt u zich weer beter na een telefoontje of een wandeling met een vriend of vriendin.

Net zo belangrijk is het om te kijken wat de mensen om u heen nodig hebben. Hoe u voor uw kinderen zorgt, die opgroeien in een minder zorgeloze tijd dan we ze toewensen. Of voor ouderen in uw omgeving, die zich misschien eenzamer voelen dan anders. Maar ook: hoe u op een prettige manier contact kunt blijven houden met mensen die anders over de situatie denken.

Als burgemeester leef ik mee met u allemaal. Met ouders die hun kind van school moeten houden na een besmetting in de klas. Met patiënten die langer op hun operatie moeten wachten. Met inwoners die zich hadden verheugd op een knallend verjaarsfeest. Met ondernemers, vooral die in de horeca, die hun zaak weer vroeger moeten sluiten.

Natuurlijk denken we allemaal niet hetzelfde over deze situatie en wat de oplossing is. Toch wil ik graag met iedereen in gesprek blijven. Ik wil u graag oproepen om hetzelfde te doen. Te blijven luisteren naar de ander, ook al heeft hij of zij een andere mening. Want of we het willen of niet: we zitten samen in dit schuitje. Uiteindelijk moeten we hier toch samen doorheen.

Met vriendelijke groet,
Carla Breuer
Burgemeester
Bron: https://www.teylingen.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/brief-burgemeester-aan-inwoners

Burgemeester Breuer feliciteert oudste inwoner Teylingen mevrouw Phaff-Kramer

GEPLAATST OP 23 NOVEMBER 2021 - Zaterdag 20 november bereikte mevrouw A. Phaff–Kramer de leeftijd van 105 jaar. Zij is hiermee de oudste inwoner van Teylingen. Burgemeester Carla Breuer feliciteerde haar op deze bijzondere verjaardag. “Mevrouw Phaff, die er overigens op staat dat ik haar bij haar voornaam aanspreek, was heerlijk aan het dansen op de muziek van het draaiorgel. Ze had zichtbaar plezier op haar 105e verjaardag”, aldus burgemeester Breuer.
Bron: https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20211123_56488568

Burgemeester Teylingen bezoekt hennepcontainer

GEPLAATST OP 5 NOVEMBER 2021 - Sassenheim – Burgemeester Carla Breuer van de gemeente Teylingen bezocht vrijdagmiddag de hennepcontainer op het kerkplein in de Hoofdstraat in Sassenheim om zelf een hennepkwekerij van dichtbij te ervaren. De hennepcontainer, die in meerdere gemeenten in het land wordt opgesteld, geeft een beeld van hoe kwekerijen in woningen of bedrijfspanden eruit zien. Illegale hennepkwekerijen in woningen of bedrijfspanden kunnen gevaarlijke situaties met zich meebrengen. Niet alleen voor de personen die er wonen of werken, maar ook voor omwonenden en ondernemers. De gemeente hoopt dat inwoners zich door een bezoek aan de hennepcontainer hiervan bewust worden en misschien zelf ook een hennepkwekerij leren herkennen. Breuer: “Met elkaar vormen we de ogen en oren van onze dorpen. Dat is belangrijk als het om het tegengaan van georganiseerde criminaliteit gaat. Daarom vragen wij inwoners en ondernemers vermoedens van verdachte situaties te melden. Iedere melding is een puzzelstukje in de opsporingspuzzel die wij samen met onze partners leggen”. Naast de burgemeester brachten een kleine honderd inwoners vrijdag een bezoekje aan de hennepcontainer om zelf te ervaren hoe zo’n kwekerij eruit ziet en hoe hennep ruikt.
Bron: https://www.bollenstreekomroep.nl/burgemeester-teylingen-bezoekt-hennepcontainer/

Flyeractie tegen autokraken

GEPLAATST OP 4 NOVEMBER 2021 - Burgemeester Breuer, politie en gemeente in actie tegen autokraak rond P+R station Sassenheim Vandaag hebben de burgemeester, Boa’s en de wijkagent samen een flyeractie gehouden in de P+R bij het station in Sassenheim. Aanleiding is dat de afgelopen weken het aantal auto-inbraken rond de P+R in Sassenheim is toegenomen. Daarbij valt vooral op dat in een aantal gevallen ook auto-onderdelen als bumpers, koplampen en buitenspiegels het doelwit waren. De komende weken houden Boa’s en de politie de P+R extra in de gaten. Ook is er een tekstkar geplaatst die automobilisten waarschuwt voor autokrakers.
Bron: https://www.teylingen.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/flyeractie-tegen-autokraken

Koninklijke erepenning voor schuttersvereniging St. Hubertus

GEPLAATST OP 17 OKTOBER 2021 - Voorhout – Op het feest ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan heeft schuttersvereniging St. Hubertus de Koninklijke Erepenning gekregen. Burgemeester Carla Breuer reikte de penning uit aan voorzitter Kees van Velzen. De schuttersvereniging werd opgericht op 15 november 1920. De vereniging behoort daarmee tot één van de oudste verenigingen van Voorhout en houdt ook de tradities behorende bij een schuttersvereniging in stand. De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger.
Bron: https://www.bollenstreekomroep.nl/koninklijke-erepenning-voor-schuttersvereniging-st-hubertus/

Teylingers aan het woord

GEPLAATST OP 30 JUNI 2021 - De afgelopen maanden lieten we inwoners aan het woord over hun beweegredenen om zich te laten vaccineren Inmiddels hebben alle volwassenen hun uitnodiging binnen en wordt er in hoog tempo geprikt. Tijd om deze serie af te sluiten en nog één keer terug te blikken op de redenen van deze Teylingers om hun vaccinatie te halen: Fysiotherapeut Rick de Jong: ‘In mijn praktijk revalideren patiënten die corona hebben gehad. Ik ben geschrokken van de gevolgen, vaak vertonen mensen uitputtingsverschijnselen.’ Connie van den Nieuwendijk, verpleegkundige: ‘We moeten terug naar de normale situatie, dat is ook mijn verantwoordelijkheid.’ Puck Lemmers, studente verpleegkunde: ‘Ik wil weer vriendinnen zien en naar festivals gaan, maar ook met een cliënt knuffelen en aan het werk zonder mondkapje.’ Amber Lourens werkt op de afdeling verloskunde in het ziekenhuis. ‘In mijn werk heb ik met veel mensen te maken – soms met heel kwetsbare mensen, die ik niet zou willen besmetten.’ Monique D’Elia, contactfunctionaris gemeente Teylingen: ‘Ik ben best knuffelig van nature, dan ga je die huidhonger toch voelen.’ Burgemeester Carla Breuer van Teylingen: ‘Door me te laten vaccineren, bescherm ik mezelf, maar draag ik ook bij aan de bescherming van anderen.’ Ergotherapeut Jasper Slooten: ‘We kunnen weer steeds meer leuke dingen doen: naar de kinderboerderij met mijn dochter of samen zwemmen.’ Teylinger journalist Piet van der Vooren: ‘Ik zie ernaar uit dat de anderhalve meter eraf gaat en we onze sociale contacten weer kunnen aanhalen.’ Joan Leemans, bewoner van Huize Oostergeest in Warmond: ‘Je doet het niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving: het is eigenlijk je burgerplicht.’ Lucelle Leemans organiseert lessen voor de Warmondse schooljeugd op het landgoed: ‘Als ik gevaccineerd ben, kunnen we de kinderen weer veilig ontvangen.’
Bron: https://www.teylingen.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/teylingers-aan-het-woord

Attentie met witte anjer voor Teylingse veteranen

GEPLAATST OP 29 JUNI 2021 - Teylingen – Burgemeester Carla Breuer heeft maandagmiddag een attentie overhandigd aan veteraan Robbert Hoekstra. Dit gebeurde in het Veteranen Ontmoetingscentrum in Sassenheim. Het college nodigt normaal gesproken elk jaar de Teylingse veteranen uit voor de lokale Veteranendag. Ondanks de versoepelingen was dat dit jaar niet mogelijk. Om de veteranen te laten weten dat ze niet worden vergeten, ontvangen ze deze week allemaal een chocoladetegel met een witte anjer erop. De anjer staat symbool voor de erkenning en waardering van de veteranen. De Oranje Vereniging Voorhout heeft op Veteranendag in het kader van haar 75-jarige jubileum een ‘Witte Anjer Perkje’ aangeboden aan de Teylingse veteranen. Dat staat nu in volle bloei staat voor het bestuurscentrum in Voorhout.
Bron: https://www.bollenstreekomroep.nl/attentie-met-witte-anjer-voor-teylingse-veteranen/

Gemeenten verzetten zich tegen uitsluiting en discriminatie

GEPLAATST OP 24 JUNI 2021 - Bollenstreek – In verschillende steden in Europa zijn er afgelopen dagen acties geweest als een reactie tegen nieuwe anti-homowetgeving in Hongarije. Deze wet verbiedt het ‘promoten’ van homoseksualiteit en geslachtsverandering onder jongeren. De Bollenstreek spreekt zich vandaag ook uit tegen discriminatie en uitsluiting. Burgemeester Carla Breuer stelt dat Teylingen diversiteit, openheid en tolerantie omarmt en de regenboogvlag laat wapperen. Zij verwijst ook naar de reacties in de voetbalwereld om tijdens het EK van je te laten horen over de kwestie. Bij de gemeenten Noordwijk en Hillegom gaat ook de vlag in top. Huis ter Duin in Noordwijk laat op de gevel door middel van licht de regenboogvlag op het hotel als statement voor diversiteit zien. In een bericht van Huis ter Duin met de titel: ‘Love is Love’ schaart het hotel zich ook achter de acties tegen Hongarije.
Bron: https://www.bollenstreekomroep.nl/teylingen-en-noordwijk-verzetten-zich-tegen-uitsluiting-en-discriminatie/

‘Gezellig, weer met mijn dochter naar de kinderboerderij!’

GEPLAATST OP 15 JUNI 2021 - Als ergotherapeut kon Jasper Slooten (29) uit Sassenheim zich vorige maand al laten vaccineren Die kans greep hij met beide handen aan, ook omdat hij in zijn werk ziet hoeveel impact een besmetting in sommige gevallen heeft. ‘Als dat je gebeurt, staat wel je leven op zijn kop.’ Jasper Slooten is getrouwd en heeft een dochter van ruim een jaar. In zijn werk als ergotherapeut bij Basalt Revalidatie in Leiden komt hij veel mensen tegen. ‘Ik werk op verschillende poliklinieken en heb veel wisselende contacten, soms met kwetsbare mensen. Ik wil niets mee naar huis nemen, maar ook zeker geen patiënten besmetten. Dus toen ik via mijn werk versneld een vaccinatie kon krijgen, stond ik daar positief tegenover.’ Op een van de afdelingen waar Jasper werkt, worden voormalige coronapatiënten behandeld. ‘Ik zie hoeveel impact een besmetting kan hebben, soms een jaar later nog. Opvallend is de vermoeidheid: mensen moeten echt bijkomen als ze een trap zijn opgelopen. Andere klachten zijn pijn, verminderde concentratie en geheugenproblemen.’
Bron: https://www.teylingen.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/gezellig-weer-met-mijn-dochter-naar-de-kinderboerderij

Opening expositie 75 jaar OVV

GEPLAATST OP 12 JUNI 2021 - Vrijdagavond 11 juni is de expositie: 75 jaar Oranje Vereniging Voorhout op ludieke wijze geopend door burgemeester Carla Breuer, wethouder Arno van Kempen en Willem Vink. Volledig persbericht volgt. Vanaf zaterdag 12 juni is deze expositie te zien van 9:30 uur tot 12:30 uur in het kenniscentrum van de HKV, Bonenkruidstraat 13.
Bron: https://www.oranjeverenigingvoorhout.nl/2148/0/news/opening-expositie-75-jaar-ovv

Park Rusthoff heeft openbare schaaktafels

GEPLAATST OP 9 JUNI 2021

- Op woensdag 9 juni opent burgemeester Carla Breuer samen met Jesús Medina Molina, twee schaaktafels in Park Rusthoff. Vanaf die dag kan iedereen uit de buurt komen schaken -of dammen- in de buitenlucht. Neem zelf schaakstukken mee of leen ze bij het paviljoen in het park en spelen maar. Teylingen is de 28e gemeenten in Nederland met schaaktafels in de buitenruimte.
Lees verder: https://www.deteylinger.nl/nieuws/algemeen/68279/park-rusthoff-heeft-openbare-schaaktafels

‘Ik voelde nauwelijks iets van de prik!’

GEPLAATST OP 9 JUNI 2021 - Burgemeester Carla Breuer en contactfunctionaris Monique D’Elia stapten op de fiets voor hun eerste vaccinatie
Beiden hopen dat het leven langzaam maar zeker weer terug naar normaal kan. ‘Ik zou graag weer wat meer mensen bij ons thuis uitnodigen: gezellig met een groepje bij elkaar’, vertelt Monique.
Carla en Monique vallen beiden in een risicogroep en krijgen de griepprik. Daarom konden ze hun vaccinatie versneld halen. ‘Al scheelde het uiteindelijk niet veel: in dezelfde week dat ik de afspraak kon maken, viel de gewone uitnodiging ook in de bus’, vertelt Monique.
Op zaterdag 29 mei konden zowel Carla als Monique terecht op de priklocatie in Noordwijkerhout, bij conferentiecentrum Leeuwenhorst. ‘Mijn man had ook een afspraak dus we zijn gezellig samen op de fiets gegaan’, vertelt Monique. ‘Het verliep allemaal prima, ik vond het een geoliede machine. We werden netjes opgevangen en alles werd goed uitgelegd.’
Ook de burgemeester is tevreden over de organisatie door de GGD. ‘Het was buitengewoon goed geregeld: goede doorstroming, heldere voorlichting, nog een medische check en dan de prik, waar je nauwelijks iets van voelt’, vertelt ze.
Bron: https://www.teylingen.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/ik-voelde-nauwelijks-iets-van-de-prik

Sfeerbeheerders zorgen voor naleving coronamaatregelen in centrum van Sassenheim

GEPLAATST OP 15 MEI 2021 - Nee, zeggen Walter en Robert Jan eensgezind, ze hebben nog geen enkele keer vervelende reacties gekregen of echt hoeven in te grijpen. ,,Maar het is ook een beetje ons-kent-ons. Ze kennen hier allemaal je gezicht. En je bent geen agent of boa, dat weten ze ook’’, denkt Walter. ,,Als je mensen respectvol benadert, krijg je ook respect terug’’, vult Rovert Jan aan. Al zal het ook wel een beetje door hun postuur komen, denkt burgemeester Carla Breuer: beiden zijn namelijk lid van rugbyvereniging The Bassets.
Lees verder: https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20210514_53687239?utm_source=google&utm_medium=organic

Burgemeester Carla Breuer legt krans namens alle inwoners bij het monument aan de Herenweg in Warmond.

GEPLAATST OP 4 MEI 2021 - Teylingen - ’Laten we zorg blijven dragen voor elkaars vrijheid zodat wij jaar na jaar kunnen zeggen: ik ben dankbaar voor jouw vrijheid en mijn vrijheid.’ Dat zei burgemeester Carla Breuer in haar speech tijdens de jaarlijkse Dodenherdenking.
“Voor het tweede jaar op rij herdenken we anders dan gebruikelijk. Normaal gesproken is er in alle drie onze dorpen een herdenking waarvoor we samenkomen bij het monument. We overdenken dan de betekenis van vrede en vrijheid, leggen kransen en bloemen en zijn samen twee minuten stil.
Dit jaar heb ik in stilte met een zeer klein gezelschap namens alle inwoners een krans gelegd bij de monumenten. En om acht uur hebben we ieder voor onszelf herdacht, velen vanuit de eigen huiskamer. In gedachten waren we bij de vele slachtoffers die de Tweede Wereldoorlog heeft gemaakt: Joden, Sinti en Roma die vervolgd werden, maar ook verzetsmensen en bevrijders die stierven voor onze kostbare vrijheid.
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei koos dit jaar als thema: na 75 jaar vrijheid. We maken dit jaar de balans op: waar staan we op dit moment? Hoe vrij zijn we in 2021? Al 76 jaar leven we in vrijheid: we weten bijna niet beter. Toch is er juist het afgelopen jaar veel te doen geweest om onze vrijheid.
U en ik hebben gevoeld dat vrijheid een veelomvattend begrip is. Zoals ik het zie, bestaat er geen vrijheid zonder verantwoordelijkheid. Om die reden hebben we allemaal iets van onze vrijheid ingeleverd om kwetsbare mensen in onze samenleving te beschermen tegen het coronavirus.
Vrijheid is een voorrecht, zo realiseer ik mij regelmatig. We hebben het afgelopen jaar ervaren hoe het voelt om daar iets van in te leveren. Natuurlijk is dat niet te vergelijken met de inperking van vrijheid in de Tweede Wereldoorlog. Destijds werden onschuldige mensen vermoord om hun ras, geloof of geaardheid. Zeggen wat je dacht, was levensgevaarlijk. De rechtstaat bestond niet: wie in de weg liep, werd zonder enige vorm van proces vastgezet of zomaar doodgeschoten.
Vandaag de dag is leven in vrijheid nog steeds niet overal ter wereld vanzelfsprekend, internationale ontwikkelingen laten ons dat pijnlijk zien. Kijk maar wat er in Hongkong gebeurt. Denk aan de Russische oppositieleider Navalny, die ruw aan de kant is gezet. En aan de situatie in Syrië, waar de strijd nog steeds niet voorbij is.
Het is noodzakelijk dat we blijven nadenken over en opkomen voor onze vrijheid. Het feit alleen al dat we dat kunnen, zegt veel over hoe vrij we zijn. Laten we zorg blijven dragen voor elkaars vrijheid zodat wij jaar na jaar kunnen zeggen: ik ben dankbaar voor jouw vrijheid en mijn vrijheid.”
Bron: https://www.deteylinger.nl/nieuws/algemeen/67522/burgemeester-carla-breuer-legt-krans-namens-alle-inwoners

Burgemeester Carla Breuer rekent op uw inzet

GEPLAATST OP 22 APRIL 2021 “Hou vol, er komt een moment dat we weer meer vrijheid krijgen”

Beste Teylinger ondernemers en inwoners,
Het afgelopen jaar hebt u mij vaak horen zeggen: “hou vol, er komt een moment dat we weer meer vrijheid krijgen.” En dinsdagavond was het zover: het kabinet maakte bekend dat er versoepelingen aankomen. Ondanks de derde golf vervallen enkele maatregelen, we kunnen dus weer iets meer! Dat stemt mij voorzichtig blij en hoopvol voor onze ondernemers.
Vanaf woensdag is er geen avondklok meer, ook mogen we weer met twee personen op bezoek. De buitenterrassen gaan open tussen 12 en 18 uur. In winkels hoeven we geen afspraak meer te maken, wel geldt een maximum aantal klanten per winkel. Bij begrafenissen zijn straks weer honderd mensen welkom.
Ondertussen gaat het vaccineren gestaag door. Een steeds grotere groep mensen heeft een prik ontvangen, waardoor het coronavirus steeds minder kans krijgt om slachtoffers te maken. Dat zal de druk op de ziekenhuizen ook doen afnemen.
Om te voorkomen dat er straks weer meer mensen besmet raken, gebeurt het versoepelen zorgvuldig, met kleine stapjes. In eerste instantie is er vooral buiten meer mogelijk, daar is de kans op besmetting nu eenmaal minder groot dan binnen. Maar ook buiten moeten we natuurlijk gewoon afstand blijven houden.
Sowieso vraag ik u om alle maatregelen die er nog zijn in acht te blijven nemen. Hou afstand, was uw handen, test bij klachten. Versoepelen mag geen versloffen worden, benadrukte minister De Jonge. Met de stap die we nu zetten, gaan we langzaam maar zeker betere tijden tegemoet. Maar die opzet slaagt alleen als we allemaal ons best doen en ons gezond verstand blijven gebruiken. Ik reken op uw inzet!
Met vriendelijke groet,
Carla G.J. Breuer
Burgemeester van Teylingen
Bron: https://www.teylingen.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/burgemeester-carla-breuer-rekent-op-uw-inzet

Leven in vrijheid 2.0

GEPLAATST OP 20 APRIL 2021 - Voorhout – Ook dit jaar kan door de coronamaatregelen de geplande Voorhoutse tentoonstelling “Leven in Vrijheid” niet doorgaan. Organisator Historische Kring Voorhout (HKV) had deze vorig jaar gepland om 75 jaar bevrijding te vieren. De hoop dat de expositie in 2021 wel kon doorgaan bleek onterecht. Daarom is besloten een tijdschrift te maken met afbeeldingen van de expositiematerialen en de daarbij behorende teksten. Deze speciale editie van Dwars Op wordt gedrukt in een oplage van 7.800 exemplaren. Dezer dagen wordt het bij alle Voorhouters bezorgd. Aan de orde komen onderwerpen als het naderend einde van de oorlog, bevrijdingsfeest, herdenken, Churchill, Indiëgangers, missies en recht om te zijn wie je bent (LHBTI). Burgemeester Carla Breuer heeft vrijdag het eerste exemplaar ontvangen.
Bron: https://www.bollenstreekomroep.nl/leven-in-vrijheid-2-0/

Oproep van burgemeester Carla Breuer aan alle kinderen van Teylingen

GEPLAATST OP 16 APRIL 2021 - Help jij ons om de koning te verrassen voor zijn verjaardag?
De koning is bijna jarig! Help jij ons om de koning te verrassen voor zijn verjaardag? Maak dan iets moois voor hem. (...) Burgemeester Carla Breuer zorgt ervoor dat de brief met de foto’s van de knutselwerkjes bij de koning komt voor zijn verjaardag!
Bron: https://www.teylingen.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/oproep-van-burgemeester-carla-breuer-aan-alle-kinderen-van-teylingen