Drs Carla G.J. Breuer

Burgemeester Gemeente Teylingen (Sassenheim, Voorhout, Warmond)

Homepage - In het nieuws - Nevenwerkzaamheden


Een greep uit de berichten in de media (2022)

HCR Boerhaave in Voorhout is nu Hofleverancier

29 SEPTEMBER 2022 - Voorhout – Zijne Majesteit de Koning heeft het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toegekend aan HCR Boerhaave in Voorhout. Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de heer Jaap Smit, heeft donderdag de oorkonde behorende bij het Predicaat uitgereikt aan de eigenaren Hein en Jolanda Veenhof tijdens een feestelijke bijeenkomst. Samen met burgemeester Carla Breuer is het uniek genummerde bijbehorende wapenschild onthuld.
Lees meer op: https://www.bollenstreekomroep.nl/hcr-boerhaave-in-voorhout-is-nu-hofleverancier/

Opening 100ste Kaagweek: burgemeester in roeisloep

19 JULI 2022 - Dinsdagavond was de officiële start van de 100ste Kaagweek. Burgemeester Breuer viel de eer te beurt om het evenement te openen. Zij deed dit door op een knop te drukken waardoor een startsignaal over de plassen hoorbaar was, begeleid door getoeter van scheepshoorns. Maar voor het zover was, moest ze met het volledige college, de plas nog over vanuit Warmond-dorp naar de starttoren. De burgemeester en de vier wethouders namen daarom plaats in roeisloepen om naar de overkant te worden geroeid. De wethouder sport, Reny Wietsma, besloot direct zelf mee te gaan roeien en hield dat keurig vol tot aan de Kaagsociëteit. Voorafgaand aan de opening hielden diezelfde roeisloepen een regionaal sprintkampioenschap op het water direct voor de starttoren.
Lees het hele verhaal op: https://www.deteyding.nl/opening-100ste-kaagweek-burgemeester-in-roeisloep/
En ook op: https://www.unity.nu/Artikelen/regio071/de-100ste-kaagweek-was-een-jubileum-met-een-gouden-randje

Vrouwen aan de macht in Teylingen: ‘Kijk, dit kan ook’

19 JULI 2022 - Het nieuwe college van burgemeester en wethouders in Teylingen bestaat compleet uit vrouwen. En dat is uniek in Zuid-Holland. Daar is geen enkel ander college waar uit enkel en alleen vrouwen in zitten. Wel zijn er in Nederland veel ‘mannencolleges’: maar liefst 46. ‘Dat je nu merkt dat het mannen of vrouwen zijn en dat daar grote verschillen in zitten… nee, dat niet’, zegt een van de wethouders van Teylingen. ‘Maar misschien helpt een beetje vrouwelijke charme soms wel.’ Lees verder: https://www.omroepwest.nl/nieuws/4603900/vrouwen-aan-de-macht-in-teylingen-kijk-dit-kan-ook

Weesfietsen voor Oekraïense vluchtelingen in Teylingen

23 JUNI 2022 - Teylingen/Sassenheim – Weesfietsen in Sassenheim krijgen een nieuwe bestemming. Er is besloten dat een aantal van de weesfietsen beschikbaar worden gesteld aan Welzijnskwartier. Welzijnskwartier maakt de fietsen gereed voor de Oekraïense vluchtelingen die tijdelijk in Teylingen wonen. Woensdag werden de fietsen aan Welzijnskwartier overhandigd in aanwezigheid van burgemeester Carla Breuer van Teylingen. Dat gebeurde op de voormalige gemeentewerf van Sassenheim aan de Menneweg. Het Welzijnskwartier zegt ontzettend blij te zijn met de fietsen voor de Oekraïense vluchtelingen. ‘Met de zomer voor de deur kunnen ze er goed gebruik van maken. Je bent gewoon een stuk mobieler met een fiets’, aldus Johan van Weeghel van het Welzijnskwartier. Ook burgemeester Breuer denkt dat de fietsen een goede nieuwe bestemming krijgen en zegt ook blij te zijn met de actie. Lees verder op: https://www.bollenstreekomroep.nl/weesfietsen-voor-oekraiense-vluchtelingen-in-teylingen/

Oekraïense vlag wappert bij gemeentelijke gebouwen Teylingen

1 MAART 2022 - Teylingen – In de loop van deze week zal op de gemeentelijke gebouwen de blauw-gele Oekraïense vlag wapperen als steun aan de inwoners van het getroffen land. Burgemeester Carla Breuer sprak eerder haar steun uit aan Oekraïners. De burgemeester noemde de Russische aanval een directe aanval op vrijheid, democratie en vrede. Bij haar steunbetuiging benoemde ze ook de Oekraïners die in de Bollenstreek momenteel werkzaam zijn, ver weg van hun familie.
Bron: https://www.bollenstreekomroep.nl/oekraiense-vlag-wappert-bij-gemeentelijke-gebouwen-teylingen/

Saksen zijn van start met carnaval

26 FEBRUARI 2022 - Sassenheim – Voor de Saksen is het carnaval begonnen. Ze zijn er blij mee dat het kan, feest in Sassenheim. Onder leiding van Prins Louis de 46e, Prinses Joke en Page Lolo en de Jeugdprins Danny en Prinses Dilana en de raad van 11 zijn de Saksen gestart met hun festiviteiten. Vrijdag gingen ze op bezoek bij de Bernardus waar burgemeester Carla Breuer de macht voor vijf dagen overdroeg. ’s Avonds was er in de residentie van de Saksen het eerste grote feest. Het was goed bezocht en keigezellig want daar zorgden de Flierefluiters wel voor.
Lees verder: https://www.bollenstreekomroep.nl/saksen-zijn-van-start-met-carnaval/

Veel misdaad in Bollenstreek opgelost door inschakelen burgers

8 FEBRUARI 2022 - TEYLINGEN – De aanpak van de georganiseerde criminaliteit en ondermijning in de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen is zo succesvol, dat het wordt overgenomen in heel Nederland. De gemeenten hebben de afgelopen jaren campagne gevoerd om misdaad te melden en dat leverde de afgelopen drie jaar 225 meldingen op. ‘Ik sta met enige gepaste trots hier’, aldus burgemeester van Teylingen Carla Breuer.
Lees verder: https://www.omroepwest.nl/nieuws/4525507/veel-misdaad-in-bollenstreek-opgelost-door-inschakelen-burgers

Langeveldshof Sassenheim geopend

3 FEBRUARI 2022 - Burgemeester Carla Breuer heeft Langeveldshof geopend. Mensen met beginnende dementie, lichte psychiatrische problemen kunnen hier terecht voor dagactiviteiten.
Burgemeester Breuer bedankte initiatiefnemer Susan Langeveld voor de plek die zij in het leven heeft geroepen en wenste Sanne Klok als coördinator van Langeveldshof Sassenheim en de vele vrijwilligers die aan de slag zullen gaan veel succes.
Langeveldshof Sassenheim is op dinsdagochtend en -middag geopend in het Sassennest en op donderdagmiddag en vrijdagochtend in ’t Onderdak in lokaal 10.
Bron: https://www.bollenstreekomroep.nl/langeveldshof-sassenheim-geopend/
Lees ook: https://teylingen.nieuws.nl/sociaal/17749/langeveldshof-sassenheim-geopend-belangrijk-om-onder-de-mensen-te-zijn/

Meer mediaberichten uit 2021