Helden!

Bram 10 jr en Daan 12 jr herkenden vorige week 2 verdachten v een diefstal. Ze besloten om het duo aan te spreken. Met hulp v een 20-jarige man (Voorhout) konden ze de verdachten inrekenen. Voor hun moedige optreden ontvingen de jongens een oorkonde vd teamchef en mij. Dapper!!!


Daan (12) en Bram (10): ’Die dieven waren niet heel snugger’

Op school worden ze inmiddels held en boevenvanger genoemd. De 12-jarige Daan van der Perk en de 10-jarige Bram Hoek zijn trots op hun bijnamen. Het duo hield afgelopen zondag twee mannen aan die een betonnen beeld uit een tuin in de nieuwbouwwijk Hooghkamer hadden gestolen. „Als we ze weer zien, bellen we gelijk de politie.”

De twee jongens zijn woensdag door de Teylingse burgemeester Carla Breuer en politiebaas Henk Woppenkamp in het zonnetje gezet. Ze krijgen een oorkonde, een medaille, een politietas vol met cadeautjes …

https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20190220_91110252/daan-12-en-bram-10-die-dieven-waren-niet-heel-snugger?utm_source=google&utm_medium=organic

Burgemeester leest voor aan kleuters van Andreasschool

Burgemeester Carla Breuer heeft op woensdagochtend 23 januari voorgelezen op de Andreasschool. Dit deed zij in het kader van de Nationale Voorleesdag.  De kinderen van groep 1/ 2 luisterden aandachtig naar het verhaal ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers. Dit bekroonde boek wordt door het hele land voorgelezen. Ook kregen de kinderen een ontbijtje in de klas

https://www.deteylinger.nl/nieuws/onderwijs/46510/burgemeester-leest-voor-aan-kleuters-van-andreasschool

Burgemeester Teylingen: ’De deur staat open, en het hart nog meer’

Meer en intensiever dan ooit de samenwerking zoeken met de inwoners, is het voornemen van burgemeester Carla Breuer voor het nieuwe jaar. ,,De deur staat voor u open, het hart nog meer’’, zo besloot ze woensdag op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Teylingen haar traditionele nieuwjaarstoespraak, met de tekst boven de deur van het Boerhaavehuis. Ze riep inwoners ook op met ideeën en initiatieven naar het college te komen. ,,Daag ons uit’’, aldus Breuer.

Burgemeester Teylingen: ’De deur staat open, en het hart nog meer’

Leidsch Dagblad 2 januari 2019

Twee jongeren aangehouden en bestuurlijke maatregelen

Dankzij de extra inzet van BOA’s, politie en flexteam zijn gisteravond twee jongeren aangehouden na het gooien van zwaar vuurwerk.

camera-toezicht

De jongeren behoren tot de groep overlastgevers op en rondom Koudenhoorn. Naar aanleiding van deze verstoring van de openbare orde zal burgemeester Carla Breuer direct een gebiedsverbod opleggen aan een van deze personen zodra deze weer vrij komt.

Bron: Teylingen.nl / Twee jongeren aangehouden