”Aandacht voor elkaar is belangrijk in deze tijd”

Burgemeester Carla Breuer en wethouder Arno van Kempen in gesprek met huisartsen.

Huisarts in coronatijd

Hoe gaat het met de huisartsen in deze coronatijd? Wat zien ze gebeuren in hun praktijk? En hoe kijken ze naar de vaccinatieperiode? Daarover spraken burgemeester Carla Breuer en wethouder Arno van Kempen met huisartsen uit de gemeente, onder wie de Warmondse huisarts Rolf de Vriend.

Burgemeester en wethouders gaan regelmatig in gesprek met Teylingers. Zo blijven ze op de hoogte van wat er speelt in coronatijd. Pas gingen ze om tafel met de huisartsen. Heel zinvol, vindt Rolf de Vriend van Huisartspraktijk Warmond. “Wij signaleren problemen vaak als eerste. Het is goed om dat te bespreken en samen te kijken of de gemeente iets kan doen. Vorig jaar hebben we nauwelijks overlegd, dat heb ik gemist, ook al was het begrijpelijk door de drukte. Maar juist nu moeten we goed met elkaar blijven praten.”

Aandacht voor vaccinaties

Het belangrijkste gespreksonderwerp van het overleg was natuurlijk corona. Ook de naderende vaccinaties kregen de volle aandacht. De Vriend is blij dat het bijna zover is. “Iedereen weet dat die derde golf eraan komt, dus er moet wel iets gebeuren. Wel vind ik het lastig dat er nog veel onduidelijk is. Via de media moesten we horen dat de negentigplussers een week later zouden worden gevaccineerd. Terwijl wij nog niet eens wisten wanneer we de vaccins zouden krijgen.”

Lees het hele artikel op: https://www.teylingen.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/burgemeester-carla-breuer-en-wethouder-arno-van-kempen-in-gesprek-met-huisartsen