Bericht van burgemeester Carla Breuer aan alle Teylingers

‘’Het zal pittig zijn, maar we moeten hier doorheen.’’ 

Carla
foto: Pulsya.nl

Gisteravond kondigde premier Rutte een lockdown van vijf weken aan. Scholen gaan online onderwijs geven, veel winkels moeten dicht, musea, sportscholen en kappers sluiten hun deuren. Dat is een heel ingrijpend besluit, zeker zo vlak voor de feestdagen. Ik leef intens mee met iedereen die hiervan de gevolgen voelt. 

Ik realiseer me goed hoe groot dat offer is. Maar ik zie ook dat het niet anders kan. Door onze contacten drastisch te beperken, zullen de aantallen besmettingen moeten dalen. Minder mensen zullen, naar verwachting, ziek worden, de ziekenhuizen kunnen de zorg beter aan. Uiteindelijk zal het ertoe leiden dat we langzamerhand ons leven weer kunnen oppakken. Daar moeten we aan vasthouden. 

De behoefte om dit jaar samen rond de kerstboom af te sluiten is groter dan ooit, zei de premier. Dat zie en hoor ik ook om mij heen. Daarom is het een kleine troost dat er rond de kerstdagen net iets meer mag: op 24, 25 en 26 december mogen we drie gasten boven de twaalf jaar ontvangen. 
Een lockdown is een ingrijpende maatregel, maar wel een duidelijke. Er is geen grijs gebied, we weten wat er van ons wordt verwacht: contacten beperken, thuis werken, niet onnodig reizen. Op die manier kunnen we meehelpen het virus in te tomen. 

Ik wens de inwoners en ondernemers van Teylingen sterkte in de komende periode. Het zal pittig zijn, maar we moeten hier doorheen. Half januari kijken we wat het ons heeft gebracht, hopelijk zijn de vooruitzichten tegen die tijd weer beter.

Carla G.J. Breuer
Burgemeester van Teylingen

Bron: https://www.teylingen.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/bericht-van-burgemeester-carla-breuer-aan-alle-teylingers