‘Ik wil weer kunnen knuffelen met een cliënt’

Burgemeester Carla Breuer ging in gesprek met

Connie van den Nieuwendijk en Puck Lemmers

Connie van den Nieuwendijk en Puck Lemmers

Connie van den Nieuwendijk (54) werkt als verpleegkundige bij AgnesStaete in Voorhout, haar dochter Puck Lemmers (19) is tweedejaarsstudent verpleegkunde. Beiden hebben zich onlangs laten vaccineren: ”We moeten terug naar de normale situatie, dat is ook mijn verantwoordelijkheid.”

Burgemeester Carla Breuer geeft aan diep respect te hebben voor het werk dat Connie, Puck en alle andere zorgmedewerkers doen en het voorbeeld wat zij geven door zich te laten vaccineren. 

Toen met kerst de afdeling waar Connie werkte wéér dicht moest, was voor haar de maat vol. ‘Op dat moment wist ik zeker dat ik gevaccineerd wilde worden. Eerder had ik even getwijfeld: de vaccins waren zo snel ontwikkeld, zouden ze wel veilig zijn? Maar mijn oudste dochter, die arts is, heeft me verzekerd dat het goed zit.’

De impact van een (dreigende) besmetting is groot in de ouderenzorg, merkt ze: ”Bewoners mogen maar één bezoeker ontvangen en eten op hun kamer, vrijwilligers komen tijdelijk niet. We proberen het welzijn hoog te houden, maar het is wel zwaar. Sommige bewoners lopen met hun ziel onder de arm. We moeten terug naar de normale situatie, dat is ook mijn verantwoordelijkheid.”

Lees meer: https://www.teylingen.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/ik-wil-weer-kunnen-knuffelen-met-een-client