´We willen mensen graag blijven betrekken bij de kerk’

Burgemeester Carla Breuer, wethouder Heleen Hooij en accountmanager Irma Crooijmans in gesprek met kerken en gebedshuizen.

Bij elkaar zijn in gebed en na afloop samen een kopje koffie drinken: dat missen veel gelovigen in deze tijd. De kerken en gebedshuizen in Teylingen doen hun best om hun achterban te blijven betrekken, zo vertelden ze tijdens overleg met de gemeente. Parochie Sint Maarten zette zelfs een Corona Crisis Team op.

Regelmatig gaan collegeleden en medewerkers van de gemeente in gesprek met Teylingers, om te bespreken wat er speelt in coronatijd. Burgemeester Carla Breuer, wethouder Heleen Hooij en accountmanager Irma Crooijmans spraken de afgelopen tijd met vertegenwoordigers van alle kerken en gebedshuizen in de gemeente. Hoe komen zij deze periode door?

De parochie Sint Maarten zette tijdens de eerste lockdown een Corona Crisis Team op. Dit team, bestaande uit pastores, diakens en bestuursleden, vergadert wekelijks online. “We kunnen snel schakelen. Zo zorgen we voor eenduidig beleid in de zeven kerken die onder onze parochie vallen”, aldus Lia Spiegeler van de Sint Matthiaskerk in Warmond.

Lees het hele artikel op; https://www.teylingen.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/we-willen-mensen-graag-blijven-betrekken-bij-de-kerk